Kijk in de Keten voor rundvlees

Inzicht in afzetkansen voor rundvlees

De markt en keten voor rundvlees zijn volop in ontwikkeling. Wat gebeurt er in de keten nadat de veehouder de runderen heeft afgeleverd? Wat zijn de wensen van elke volgende schakel en van bedrijven die rundvlees verwaarden aan de consument? Kunnen we meer samenwerken in de keten?

De Vleesvee Academie biedt veehouders met het project Kijk in de Keten voor rundvlees een meerjarig programma met inspiratie, kennis en inzichten om adequaat in te spelen op de wensen en afzetkansen voor rundvlees. Met meer kennis en kijk op de keten kan de samenwerking versterkt worden, ontstaan nieuwe afzetkansen en zijn betere rendementen te behalen. Immers, sterkere schakels maken sterkere ketens!

Activiteiten binnen het project

We organiseren diverse excursies, themabijeenkomsten, workshops en begeleidingstrajecten. Vleesveehouders krijgen de mogelijkheid deel te nemen aan één of meerdere inspiratie- en educatie-activiteiten, altijd in één of meerdere ketenschakels na de veehouderij. Er zijn ook onderdelen gericht op de rol van duurzaamheid, (keur)merken en dierenwelzijn.

Neem ook deel: meld je meteen aan

In januari 2023 staat een aantal interessante excursies op het programma. Bij de excursies naar de Van Loon Group en naar vleesveehouderij Van Zandwijk op 31 januari staat het laden en lossen van runderen centraal. Bekijk hier de aankomende locaties met tijden en meld je meteen aan voor een of meerdere excursies.

  • Dinsdag 17 januari: Excursie naar Van Loon Group. Dit is een van de belangrijkste Nederlandse leveranciers van voorverpakt vlees aan supermarkten. Van Loon Group is ketenregisseur voor verschillende concepten, is actief met diverse keurmerken (onder andere biologisch en 2 sterren Beter Leven-rundvlees) en werkt samen met producentenorganisaties van veehouders. Daaronder valt ook het concept weiderund van dubbeldoel koeien. Maak kennis met wat er komt kijken bij het leveren aan de supermarkt, wat de wensen van supermarkten zijn en welke kwaliteit ze vragen. Verneem daarnaast meer van de trends rond vleesvervangers, maaltijden et cetera.
  • Dinsdag 31 januari: Excursie met als thema het stressvrij laden en lossen van dieren. We gaan naar vleesveehouderij van Zandwijk met veevervoeronderneming Raaijmakers, expert in het vervoer van dieren. Je krijgt praktijkvoorbeelden voor veilig, soepel en stressvrij laden. We bespreken beeldmateriaal van allerlei (goede en te verbeteren) situaties en wisselen onderling ervaringen uit. Hiermee krijg je in beeld op welke wijze de inrichting op het eigen bedrijf te verbeteren is voor goed vervoer én optimaal vleeskwaliteit.

Bekijk hier de locaties met tijden en meld je meteen aan voor een of meerdere excursies

Kijk mee in de Keten

Terugblik excursie Slavakto

Terugblik excursie Kaldenberg

Contact

Mariska van Koulil van SterraNova coördineert dit project.

Heeft u vragen over dit project of wilt u bijdragen? Neem dan contact op met Mariska van Koulil via telefoonnummer 06 835 00 868 of e-mailadres mariska.van.koulil@gmail.com

Blijf altijd op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief