Terugblik bezoek Slavakto

Slavakto

De Vleesvee Academie bezocht op 4 oktober met rundveehouders en Stichting VleesveeNL de slagersvakbeurs Slavakto. Allerlei exposanten gaven diverse presentaties. Dit was een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de werkwijze en de ontwikkelingen bij slagerijen en om hierover met collega’s van gedachten te wisselen.

Zo kwam naar voren dat de vleesconsumptie de komende jaren onder druk zal komen te staan. Consumenten zullen meer behoefte krijgen aan vlees met een verhaal en een bekende herkomst. Verder viel op dat slagers weinig kennis hebben over de veehouderij en hoe Nederlandse veehouders hun dieren houden.

Samenwerking in een ketenconcept

Voor het beleveren van slagers is continue levering en constante kwaliteit erg belangrijk. Veel vleesveehouderijen zijn gemiddeld genomen te klein, dus kan samenwerking in een ketenconcept uitkomst bieden. Dit vergt een ketenregisseur. Daarbij is goede marketing en zeer frequent contact houden met slagers en medewerkers zeer voornaam.

Rondetafelgesprek Slavakto

In een rondetafelgesprek over ontwikkelingen in rundvlees heeft Jacco Keuper, voorzitter van stichting VleesveeNL, het belang van Nederlands rundvlees naar voren gebracht met ook VIT in het panel. Aan de orde kwam de duurzamere herkomst van vlees en hoe je hier invulling aan kunt geven met en zonder keurmerk.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd bezoek aan de Slavakto. De komende maanden organiseren wij nog meer interessante excursies. Bekijk ze hier en meld je aan!

Slavakto

Blijf altijd op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief