Excursie Slagerijen Kaldenberg/Sligro

Inspiratie en informatie over kansen voor Nederlands rundvlees

Een groep van ruim twintig vleesveehouders bezocht vanuit de Vleesvee Academie op maandag 7 november 2022 Slagerijen Kaldenberg in Vuren. Slagerijen Kaldenberg is de slagerij voor horeca en grootverbruik en verzorgt voor Sligro het vlees. Ook exploiteert Slagerijen Kaldenberg de slagerij-afdelingen hiervan. De ondernemers kregen inzicht in de manier waarop deze ketensamenwerking georganiseerd is. Daarnaast leerden ze over de marktontwikkelingen en hoe Sligro/Slagerijen Kaldenberg hier op inspeelt. 35% van het assortiment heeft bijvoorbeeld een duurzaamheidslabel. Hiermee behoort Slagerijen Kaldenberg tot de koplopers in de markt. De klantvraag staat centraal en Slagerijen Kaldenberg werkt met rassen van over de hele wereld.

Het concept Natuurvlees is het enige Nederlandse rundvleesmerk met een landelijke dekking. De tachtig deelnemende bedrijven met Blonde d’Aquitaine en Limousin leveren hele runderen (vierkantsverwaarding) aan Slagerijen Kaldenberg. De vraag naar het vlees is groter dan het aanbod. Er is ruimte voor nog minstens vijftig bedrijven. Deze bedrijven moeten aan diverse criteria voldoen, zoals het 2 sterren Beter Leven-keurmerk. De runderen moeten daarnaast een bijdrage leveren aan de natuur en biodiversiteit voor het beheer van natuurgebieden.
Voor meer info: neem contact op met Natuurvlees Nederland.

Zichtbaarheid en promotie van Nederlands rundvlees

Na een rondleiding door de slagerij en het logistieke centrum voerden de veehouders een gesprek met elkaar over de behoefte aan meer zichtbaarheid en promotie van Nederlands rundvlees. Het communiceren naar en betrekken van de consument ervaren ondernemers hierin als essentieel. Ook het opdoen van inspiratie, het delen van kennis en het met elkaar aan de slag gaan op het gebied van prijsbepaling en ketensamenwerking vinden zij interessant.

De Vleesvee Academie kijkt terug op een geslaagde middag, met veel energie, inspiratie en aanknopingspunten voor de toekomst!

Blijf altijd op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief