Data bekend van vier excursies in de keten voor rundvlees. Meld je aan!

In de periode van november 2022 tot en met januari 2023 staat een aantal interessante excursies op het programma. Bekijk hier de locaties met tijden en meld je meteen aan voor een of meerdere excursies.

  • Maandag 7 november: Excursie naar Slagerijen Kaldenberg van Sligro. Kaldenberg is te vinden in 35 Nederlandse Sligro-vestigingen. Kaldenberg is ervaren in het beleveren van horeca, cateraars en evenementen en weet wat de wensen van deze partijen zijn. Maak kennis met deze afzetmarkt en kansen voor rundvlees van Nederlandse veehouders. Ook krijg je informatie over het concept Natuurvlees en de samenwerking voor levering aan Kaldenberg. Lees hier meer
  • Dinsdag 22 november: Excursie naar restaurant Eindeloos. Hier staat van-kop-tot-staartverwerking hoog in het vaandel. Eigenaar en tevens chef-kok Willem Schaafsma is zoon van een melkveehouder. Hij kookt graag zo lokaal en duurzaam mogelijk. Daarvoor werkt hij veel samen met boeren, jagers, vissers en slagers. Hij gaat in op zijn ervaringen met rundvlees, de samenwerking met veehouders en wat belangrijke trends/ontwikkelingen zijn. Lees Lees hier meer
  • Dinsdag 17 januari: Excursie naar Van Loon Group. Dit is een van Nederlands belangrijkste leveranciers aan supermarkten met voorverpakt vlees. Van Loon Group is ketenregisseur voor verschillende concepten, is actief met diverse keurmerken (onder andere biologisch en 2 sterren Beter Leven-rundvlees) en werkt samen met producentenorganisaties van veehouders. Daaronder valt ook het concept weiderund van dubbeldoel koeien. Maak kennis met wat er komt kijken bij het leveren aan de supermarkt, wat hun wensen zijn en welke kwaliteit gevraagd wordt. Verneem daarnaast meer van de trends rond vleesvervangers, maaltijden et cetera.
  • Dinsdag 31 januari: Excursie naar vleesveehouderij van Zandwijk met veevervoeronderneming Raaijmakers. Hierbij komen praktijkvoorbeelden voor veilig, soepel en stressvrij laden aan bod. We kijken samen rond, bespreken beeldmateriaal van allerlei (goede en te verbeteren) situaties en wisselen onderling ervaringen uit. Hiermee krijg je in beeld op welke wijze de inrichting op het eigen bedrijf te verbeteren is om een zo optimaal mogelijke vleeskwaliteit te behouden.

Bekijk hier de locaties met tijden en meld je meteen aan voor een of meerdere excursies

Blijf altijd op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief