7 november – Excursie samenwerking met een natuurorganisatie

Veel veehouders werken samen met een natuurorganisatie. Wat komt hier eigenlijk bij kijken? Hoe werk je langdurig samen aan het gezamenlijke belang en wat betekent dit voor het verdienmodel van veehouder en keten? Dit bespreken we tijdens de Excursie samenwerking met een natuurorganisatie op dinsdagmiddag 7 november in Eelde.

Natuurbeheer is een steeds belangrijker vorm van dienstverlening voor de vleesveehouderij. Het draagt bij aan het inkomen van de veehouder. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld wisselen we ervaringen uit over de samenwerking en gaan we met elkaar in gesprek over kansen voor de toekomst.

Meld je hier meteen aan en ontvang meer informatie.

Vleesveebedrijf ’t Hoogeveld in Eelde

Wij bezoeken het Drentse vleesveebedrijf ‘t Hoogeveld. Dit bedrijf beheert voor Natuurmonumenten een veenweidegebied van 600 hectare met Limousin-koeien. Het vlees is via biologische slagerij De Groene Weg verkrijgbaar in de stad Groningen. Via Heerlijk Eerlijk Vlees is het rechtstreeks voor de particulier beschikbaar.

Samenwerking met een natuurorganisatie en kansen

Ondernemer Sytze van der Goot vertelt over de samenwerking met de terreinbeherende organisatie en de betekenis voor enerzijds de keten en anderzijds zijn verdienmodel. Jan Gorter, Astrid Manhoudt en Warner Reinink van Natuurmonumenten gaan ieder vanuit het eigen werkveld in op hun landbouwprogramma, een KPI-systeem voor langetermijndoelen, ervaringen met het samenwerken en welke mogelijkheden zij zien voor vleesveehouders. Daarnaast vertelt Frankwin Scheve, adviseur natuurinclusieve landbouw van Staatsbosbeheer, wat hun visie is, hoe dit met de boeren te realiseren is en welke voorwaarden gelden.

Praktische informatie

Blijf altijd op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief