Consumentenonderzoek rundvlees van start

Mariët van Haaster-de Winter is onderzoeker bij Wageningen Economic Research. Haar aandachtsgebieden zijn consumentengedrag en marktonderzoek. Zij gaat voor Stichting VleesveeNL onderzoeken wat de aankoopredenen van rundvlees voor de consument zijn.

In het onderzoek bevraagt Van Haaster-de Winter consumenten nauwgezet over waarom zij rundvlees kopen en wat ze belangrijk vinden bij de aankoop van rundvlees. We willen vooral weten welke kennis een consument heeft en hoe belangrijk herkomst en duurzamere aspecten zijn bij de aankoop van rundvlees. Denk hierbij ook aan herkomst uit Nederland en bekende veehouders.

Bundeling bestaand onderzoek en enquête

Naast een bundeling van reeds bestaand onderzoek gaat Van Haaster- de Winter in gesprek met geselecteerde consumentgroepen die kopen bij de slager, boer, supermarkt of uit eten gaan in een restaurant. Ook zal zij een grootschalige enquête uitzetten. Zo krijgen wij een beeld van wat de overwegingen van de consument bij de aankoop van rundvlees in de supermarkt, direct bij de boer, bij de slager of in horeca.

Begeleidingsgroep

Wij zetten vanuit De Stichting VleesveeNL een begeleidingsgroep op, aangevuld met medewerkers van ketens en grossiers.

Deelnemen?

Hebt u interesse om actief mee te doen in dit onderzoeksproject? Laat het weten aan Maurits Steverink via academie@vleesveenl.org. Het project start na de zomer van 2022 en loopt door tot begin 2024.

Blijf altijd op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief