Consumentenonderzoek rundvlees

Victor Immink is onderzoeker bij WUR. Hij gaat voor Stichting VleesveeNL onderzoeken wat de aankoopredenen van rundvlees voor de consument zijn.

Er worden 6 fases doorlopen en er is extra aandacht voor het delen van kennis met de praktijk via 11 meet & greets. Het project start in januari 2023 en loopt tot eind 2024. Steverink: “We leggen zo een basis voor een passende en effectieve benadering van de consument, wat de waardering en aankoop van vlees van Nederlandse rundveehouders versterkt.”

In het onderzoek bevraagt Immink consumenten nauwgezet over waarom zij rundvlees kopen en wat ze belangrijk vinden bij de aankoop van rundvlees. We willen vooral weten welke kennis een consument heeft en hoe belangrijk herkomst en duurzamere aspecten zijn bij de aankoop van rundvlees. Denk hierbij ook aan herkomst uit Nederland en bekende veehouders.

Bundeling bestaand onderzoek en enquête

Naast een bundeling van reeds bestaand onderzoek gaat Immink in gesprek met geselecteerde consumentgroepen die kopen bij de slager, boer, supermarkt of uit eten gaan in een restaurant. Ook zal zij een grootschalige enquête uitzetten. Zo krijgen wij een beeld van wat de overwegingen van de consument bij de aankoop van rundvlees in de supermarkt, direct bij de boer, bij de slager of in horeca.

Begeleidingsgroep

Het project wordt begeleid door een begeleidingscommissie bestaande uit Jacco Keuper, Ed Hendriks en Maurits Steverink, aangevuld met een expert marketing in vlees.

Deelnemen?

Hebt u interesse om actief mee te doen in dit onderzoeksproject? Laat het weten aan Maurits Steverink via academie@vleesveenl.org.

Blijf altijd op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief